10 фактів про фільм «Всі гроші світу»

Восьмого березня в прокат виходить фільм «Всі гроші світу». Стрічка розповідає про найбагатшу людина в світі – нафтового магната Джона Пола Гетті. У 1973 році його онука Пола Гетті III викрадають невідомі і вимагають за нього викуп у розмірі 17 мільйонів доларів. Але викрадення його улюбленого онука не є достатньою підставою для того, щоб розлучитися зі своїм багатством. Джон Пол відмовився платити викрадачам заявлену суму і незабаром після цього отримав відрізане вухо свого онука.

Фільм заснований на реальних подіях, що відбулися в 1973 році. Пол Гетті справді був найбагатшою людиною світу в 1957—1976 роках. Впродовж п’яти місяців він відмовлявся платити викуп за викраденого внука. Щоб примусити його до поступливості, викрадачі прислали Гетті відрізане вухо онука разом з плівкою. Після цього мільярдер все-таки виділив кошти на викуп. Але — тільки 2,9 мільйона доларів, 700 тисяч з яких він позичив своєму синові під чотири відсотки річних.

Режисером картини є Рідлі Скотт. Про те, що він планує зняти фільм за сценарієм Девіда Скарпа, про викрадення онука Жан Пола Гетті, Скотт повідомив у березні 2017 року.

У листопаді 2017 року студія Sony вирішила замінити Кевіна Спейсі, який повинен був зіграти Пола Гетті, на Крістофера Пламмера. Це рішення було прийнято всього за місяць до виходу фільму в прокат, після скандалу, викликаного численними звинуваченнями Спейсі в сексуальних домаганнях. Всі сцени з Кевіном Спейсі були вирізані з фільму і перезняті. На зйомки з Пламмером пішло 8 днів і декілька мільйонів доларів.

Фільм отримав номінації на «Оскар» і BAFTA в категорії «Краща чоловіча роль другого плану» (Крістофер Пламмер), а також був номінований на «Золотий глобус» за кращу режисуру (Рідлі Скотт), кращу жіночу роль в драмі (Мішель Вільямс) і кращу чоловічу роль другого плану (Крістофер Пламмер).

Бюджет фільму становить 50 мільйонів доларів, 10 з яких було витрачено через рішення перезняти сцени з участю Кевіна Спейсі.

Окрім фільму «Всі гроші світу» цьогоріч повинна відбутися прем’єра серіалу, який грунтується на цій же реальній історії. Серіал має назву «Довіра» та знятий у форматі антології. Режисером першого сезону серіалу став Денні Бойл. Головні ролі в «Довірі виконали Дональд Сазерленд, Брендан Фрейзер, Хіларі Суонк і Харріс Дікінсон.

Більшість відгуків критиків, згідно агрегатору Metacritic, позитивні. Така ж ситуація і на Rotten Tomatoes. Особливо відзначають блискучий сюжет, гру Крістофера Пламмер і Мішель Вільямс. Також якісним вважають відтворення епохи.

The Hollywood Reporter пише про фільм так : «Це фільм про реальне життя з усіма його крайнощами, багатством, з людськими дивацтвами, скорботою, напруженістю, сміливістю, готовністю піти на злочин в політичних цілях, з успіхом і з силою материнської любові … Це також погляд на вишуканий світ, де гроші – це безмежне все».

А The Daily News зазначає, що «спільні сцени Крістофера Пламмер і Мішель Вільямс варті того, щоб заплатити за квиток в кіно».

 

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...