Підйом українського кінопрокату у 2015

Цьогоріч кількість вітчизняних фільмів у прокаті обіцяє досягти свого рекордного максимуму за всі часи Незалежності. За півроку у прокат вийшло вже 16 наших повних метрів. А до кінця 2015-го їх кількість може досягти 21-го.
Незважаючи на суттєвий спад кіновиробництва в Україні, наші кінопремєри продовжують виходити регулярно. Причина — в минулих, більш плодовитих роках вітчизняної кінематографії. Кількість навіть поступово навіть почала впливати на якість.
Радують комерційні успіхи  картин “Незламна” і “Все палає”, які повернули вкладені у них кошти. А фільми  «Сильніше ніж зброя», «Добровольці Божої чоти», «OE. 20 LIVE IN KYIV» тощо довели, що наш глядач зацікавлений у документальному кіні на широких екранах. Із16 вітчизняних прем’єр — шість є документальними фільмами.
Звичайно, більшість вітчизняних прокатних прем’єр просто провалилися у кінотеатрах. Окремі продюсери навіть соромляться публікувати збори своїх стрічок. Однак процес формування глядацької аудиторії, яка б цінувала саме наше кіно, — довгий. І висновки про те, що українські фільми поки що не здатні конкурувати з традиційними стрічками більш розвинутих кіно-країн — завчасні.
Одна з позитивних тенденцій — диференціація жанрів українського кіна. Нарешті у кінотеатрах стали регулярно з’являтися наші мюзикли та дитячі стрічки. І якщо їх кількість ще не переросла у якість, то в ситуації з найпопулярнішим в Україні жанром — драмою — набагато краща. Такі картини зазвичай мають за плечима вже низку престижних нагород.
Наприклад у вересні у кінотеатрах нарешті обіцяє з’явитися стрічка “Брати. Остання сповідь”. Її вже було відзначено на кількох авторитетних кінофорумах, а критика возводить фільм у число найсильніших за роки Незалежності.
Пробудити після багаторічного сну жанр комедії у нашому кінематографі спробує фільм “Політ золотий мушки”. У широкий прокат він обіцяє вийти наприкінці серпня.
До пошуку національного героя, про який так довго йшлося у роки Незалежності, все активніше долучаються кінематографісти. Восени має вийти документальний фільм-портрет найвідомішої вітчизняної рок-групи – “Океан Ельзи. Backstage”. У нашому столітті присвятити тій чи іншій особистості фільм — важливіше для іміджу, аніж установити пам’ятник. Що ж, картина може стати суттєвим аргументом для того, щоби по відношенню до “Океанів…” почали використовувати фразу “живі класики”.
І це лише наймасштабніші вітчизняні кінопремєри цього року. Тож, до зустрічі у кінотеатрах!

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...