«Дрібна» обіграла «Хеллбоя»

«Шазам!» (Shazam!) легко зайняв перше місце в другій свій вікенд, заробивши $25,1 мільйона в 4,306 кінозалах, «спаливши» конкуруючого супергероя «Хеллбой» (Hellboy).

«Шазам!» знизив збори на респектабельні 53 відсотки, підтвердивши свою привабливість для дітей і сімейного перегляду. Десятиденний збір становить 94,9 мільйона доларів. За кордоном фільм також очолив перегони з $ 35,9 мільйона в уїк-енд і загальним збором у $ 258,8 мільйона в усьому світі. Китай лідирував із $40,4 мільйона, за ним слідували Великобританія ($11,7 млн.) і Мексика ($10,1 млн.).

«Дрібна» (Little) – нова «етнічна» комедія з афро-американськими режисером і акторами Регіною Холл, Марсом Мартіном та Іссі Реєм – також обіграла «Халлбоя». Стрічка заробила $15.5 мільйона на 2,667 екранах і посіла друге місце. Комедія була «підживлена» різноманітною аудиторією. В цілому, люди іншого кольору ніж білий, склали 72 відсотки покупців квитків, на чолі з афро-американцями (43 відсотки).

За кордоном картина відкрилася в 11 країнах, зібравши 1,9 мільйона доларів і 17,4 мільйона доларів по всьому світу, включаючи Північну Америку (США і Канада спільно).

«Хеллбой», який посів третє місце, зібрав тільки $12 мільйонів в 3,303 кінозалах після того, як картина була рознесена критиками. Очікувалося, що фільм збере від 16 до 21 мільйона доларів.

За кордоном «Хеллбой» також не зміг виправити становище, заробивши всього $10,1 мільйона в 41 країні.

Фільм у виробництві коштував 50 мільйонів доларів. Картина режисера Ніла Маршалла (The Descent, Game of Thrones), відкрилася помітно позаду перших двох фільмів серії, які були представлені нині уславленим Гільєрмо дель Торо. У 2004 році перший «Хеллбой» дебютував із $ 23,2 мільйона, у той час як другий фільм франшизи відкрився з $34,5 мільйона (без урахування інфляції). В обох фільмах у головній ролі знімався Рон Перлман.

На цей раз його замінив Девід Харбор («Дивні справи»). У фільмі також знімалися Мілла Йовович, Йен МакШейн і Саша Лейн. Чоловіки переважали серед глядачів. 63 відсотки покупців квитків були у віці старше 25 років.

У північноамериканському прокаті страшилка «Кладовище домашніх тварин» (Pet Cemetery) посіла четверте місце в свій другий вікенд із $10 мільйонами, зі зниженням доходів майже на 60 відсотків, і тепер загальний збір становить 41,1 мільйона доларів.

«Дамбо» режисера Тіма Бертона замикає першу п’ятірку з $9,2 мільйонами в свій третій «уклін». Що дає розчаровуючі «домашні» збори в $ 89.9 мільйонів і трохи більш обнадійливі $266.9 мільйонів у всьому світі (його закордонний вікенд додав $22 мільйони).

Блокбастер «Капітан Марвел» (Captain Marvel) слідує номером шостим із $8.6 мільйона і досягає карколомних глобальних зборів у $1,06 мільярда.

Сенсаційно прибутковий хоррор режисера Джордана Піла «Ми» (Us), в свій четвертий вікенд заробив $6,9 мільйона на північноамериканському ринку, довівши збори в США і Канаді до $163,5 мільйона і тим самим зібравши $236 мільйонів по всьому світу.

Порівняйте: постановочний бюджет «Дамбо» був 170 мільйонів доларів, не враховуючи маркетингу і піару, а «Ми» коштував у виробництві тільки 17 мільйонів. Хто в підсумку буде прибутковіше?

 

Автор: Сергій Рахлін

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...