Під водою і з музикою

«Аквамен» (Aquaman) продовжив свій феноменальний заплив, розпочатий за морями з 410 мільйонами доларів (з них тільки в одному Китаї 214,3 мільйона!), з 72 мільйонами доларів, виловленими в Північній Америці (об’єднаний ринок США і Канади). З цих 72 мільйонів, 67 він заробив за три дні передсвяткового, різдвяного вікенду в 4125 кінозалах. А решту – під час попередніх показів картини до вікенду.

Тож після цього вікенду світові касові збори фільму досягли 482,8 мільйона доларів. Оскільки постановочний бюджет картини склав 200 мільйонів доларів, то, з огляду на потенційно високі північноамериканські збори, картина виявиться досить прибутковою, навіть якщо до постановочного бюджету додати чималі витрати на рекламу та інші види розкрутки фільму через засоби масової інформації та інші джерела.

На тлі фантастичного підводного світу «Аквамена» і його настільки ж фантастичних касових успіхів, не позбавлена ​​фантастичних елементів, проте більш наближена до нашої грішної Землі музична картина «Мері Поппінс повертається» (Mary Poppins Returns) виглядає більш скромно зі своїм другим місцем за результатами вікенду у Північній Америці. Тут фільм заробив за вікенд 22,3 мільйона доларів, а за всі п’ять днів показів – 31 мільйон. Ще 20 принесли заморські країни. Разом – 51 мільйон на сьогоднішній день.

Начебто не так багато, враховуючи постановочний бюджет у 130 мільйонів доларів, який дозволив режисерові-постановнику Робу Маршаллу («Чикаго») добитися результату, що робить фільм багато в чому схожим на класичні мюзикли досить давніх часів розквіту цього жанру. Знову ж історія прокату мьюзиклів показує, що вони мають тенденцію триматися на екранах досить довго і «відбивати» свої бюджети не одним ударом, як успішні кіно-комікси, а поступово. З огляду на кілька номінацій на престижний «Золотий Глобус», отриманих картиною, в тому числі чудовою виконавицею головної ролі, британською актрисою Емілі Блант, можливі номінації і на «Оскар», що дасть фільму ще одну касову перевагу.

Між іншим, виконавиця ролі Мері Поппінс у класичному вже кіно-мьюзиклі «Мері Поппінс» (1964) Джулі Ендрюс, подивившись фільм з Емілі Блант, не соромилася в компліменти актрисі й режисеру, хоча відмовилася знятися в «камео», запропонованому їй Маршаллом . Але 90-річний Дік Ван Дайк не відмовився і його появу тепло прийняли і ті, хто пам’ятає оригінал, в якому він знімався 54 роки тому, і нове покоління глядачів.

Велика Меріл Стріп теж не відмовилася знятися в короткому, але феєричному епізоді в ролі кузини Мері Поппінс. Стріп говорить і співає у фільмі з якимось невизначеним східно-європейським акцентом, який робить її клоунаду ще смішніше.

При всьому при тому, трійка переможців вікенду на дві третини складалася з фільмів-коміксів. До переможця «Аквамену» додався спін-офф (відгалуження) франшизи «Трансформери» під простою назвою «Бамблби» (Bumblebee). Ця залізна бджілка принесла студії «Парамаунт» 20,9 мільйона доларів з 3550 екранів в Північній Америці, а з усього світу 52 мільйони.

Залишається завершити ці роздуми підтвердженням припущення, зробленого нами в минулому огляді – за попередніми даними, загальні збори за 2018 рік у Північній Америці складуть рекордні 11,8 мільярда доларів. І це без чергових, нескінченних «Зоряних воєн» в кінці року.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...