5 оригінальних сучасних вестернів

Золота епоха вестернів залишилася далеко у минулому. Хороший фільм цього жанру – просто колекційна рідкість. Однією з таких стала стрічка “Справжня історія банди Келлі”, яка нещодавно з’явилася на Megogo та Itunes.

У зв’язку з тим, що ця стрічка вийшла онлайн, ми промоніторили головні вестерни десятиліття, щоб відібрати найкращі картини про сміливих ковбоїв, бравих шерифів, влучних стрілок і невловимих вершників, які готові перетнути будь-які прерії, щоб відстояти свою честь і свободу.

Костяний томагавк (2015)

Курт Рассел, Патрік Вілсон, Річард Дженкінс, Меттью Фокса та ін. Відомі особи з’явилися у 2015-му році в зовсім несподіваній стрічці, ще тоді мало відомого режисера С. Крейга Залера, “Кістяний томагавк”. Це був вестерн, майстерно знятий лише за 21 день і 1, 8 млн. доларів. І не просто вестерн, а справжній хорор.

За сюжетом, головні герої на чолі з шерифом (Рассел) вирушають рятувати медсестру, пораненого злочинця та молодого помічника шерифа, яких захопили загадкові персонажі. Про всіх джокерів сюжету не розповідатимемо, адже Залер однозначно підготував їх для глядача. Жорстоке видовище гарантоване.

Костяний томагавк (2015)

Справжня історія банди Келлі (2020)

Чи не налаштовані на хорор? А як вам пост-панк-історія із життя австралійських бушрейнджерів, які тікали від британського правосуддя, грабували, вбивали, ставали героями легенд та міфів. А найвідоміші з них – Нед Келлі, навіть багатьма вважають хоч і дискусійним, але справжнім героєм Австралії. Існує безліч художніх творів, а ще більше – історичних творів, написаних про цю епоху.

Але особливо виділяється бестселер Пітера Кері, за яку автор отримав Букерівську премію. Роман екранізував режисер-візіонер Джастін Курзель, а роль дорослого Неда чудово виконав зірка “1917” Джордж Маккей. Йому склали компанію Рассел Кроу, Чарлі Ханне і Ніколас Холт.

Брати Сістерс (2018)

На Дикому Заході жили брати з прізвищем “Сестри”, і краще не попадатися на їхньому шляху. Вестерн-притча француза Жака Одіара не позбавлений ні динамічних сцен, ні жорстокості, а й поетики, і навіть гумору йому не позичати. Братів зіграли Хоакін Фенікс та Джон Сі Рейлі, а компанію їм склали Джейк Джілленхол та Різ Ахмед.

Фільм був учасником Венеціанського кінофестивалю, де отримав “Срібного лева” за найкращу режисуру. Якщо ви пропустили цю визначну роль Хоакіна Фенікса – заповніть, а кожен драматичний образ Джона Сі Рейлі завжди на вагу золота.

Балада Бастера Скраггса (2018)

Кіноальмани братів Коен також були представлені на кінофестивалі у Венеції того ж року, що і “Брати Сістерс”. Шість глав по-різному демонструють історію дикого краю. У «Баладі Бастера Скраггса» розповідається історія про влучного співака. Під Алгодонесом грабіжник банків отримує те, що хотів, а потім і ще дещо. «Вхід за їжу» — це похмура історія про двох втомлених мандрівних артистів. «Весь Голд-Каньйон» – це історія про старателя, який видобуває золото.

«Дівчина, яку налякали» — лірична історія про несподіване кохання з ще більш несподіваною розв’язкою в дусі братів Коен. І, нарешті, шоста глава — «Останки» — філософська притча про строкату компанію незнайомців, які подорожують диліжансом. Серед акторів кіноальманаху Джеймс Франко, Ліам Нісон, Брендан Глісон та музикант Том Вейтс.

Балада Бастера Скраггса (2018)

Стрілець (2014)

Найкоротший і кумедний вестерн, який ви могли пропустити. Короткий метр (до 10 хв), який лише одним трюком зміг якісно та дуже іронічно пройтися по всіх штампах класичного жанру. Режисер Ерік Кіссак та сценарист Кевін Тенглін запровадили нового повноправного учасником дійства – закадровий голос оповідача.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...