Кращі детективи: 10 фільмів із закрученим сюжетом

Картини, зняті у жанрі детективу, володіють найбільш захопливим і непередбачуваним сюжетом, який тримає глядача в напрузі від першого до останнього кадру. Інтриги, несподівані повороти, непередбачена розв’язка – все разом це ставить перед глядачем завдання, які знову і знову хочеться розгадувати разом з головними героями.

Злочинці, їх хитромудрі та незвичайні ходи захоплюють і повністю поглинають увагу, надаючи перегляду атмосферу загадок і таємниць.Кращі представники цього жанру володіють справжнім мистецтвом передати глядачеві відчуття напруги та огортати його свідомість.

Справжній детектив 

Сюжет першого сезону серіалу розгортається навколо розслідування дивного і жорстокого вбивства жінки в штаті Луїзіана. Зайнятись цією справою доручають двом детективам – Мартіну Харту і Росту Коулу. Вони розслідують загадкове ритуальне вбивство, їздять по безкрайніх дорогах і полях, кажуть дивні та не завжди зрозумілі речі, живуть жорстоким життям і взагалі поводяться так, що можожливо відірвати від них очей.

У наступному сезоні дія розгортається навколо вбивство чиновника міської адміністрації, що ставить під удар великий бізнес-проект, пов’язаний з будівництвом нової залізниці. Розслідування доручають міжвідомчій групі, що включає місцевого детектива Реймонда Велкоро, детектива з управління шерифа округу Антігону Беззерідес і офіцера дорожньої поліції Пола Вудроу.

Таємниці Лос-Анджелеса (1997)

У повоєнні роки бурхливим цвітом розцвіла організована злочинність, яка почала стрімко набирати обертти ще в роки сухого закону. До 1950-х років Лос-Анджелес, одне з найбільших міст США і будинок Фабрики Мрій, був підпорядкований кримінальній організації, на чолі якої стояв Міккі Коен – небезпечний і жорстокий чоловік. Він ще за життя став героєм легенд.

Після арешту боса мафії один за іншим у той світ відправляються його помічники, які прагнули зайняти місце, що звільнилося.У битву зі злочинцями, звісно, вступає знаменита поліція Лос-Анджелеса.

Дівчина з татуюванням дракона (2009)

Психологічний трилер розповідає про журналіста, який зі своєю помічницею намагається розкрити справу, з якою ніхто до нього не міг справитись. Популярний журналіст-розслідувач Мікаель Блумквіст та Лісбе Саландер повинні розібратися в одній заплутаній справі, яка відбулося 40 років тому на острові, що належить замовнику розслідування.

Пропала його племінниця, і олігарх вважає, що її вбив хтось близького оточення. Журналіст і хакерша з татуюваннями швидко виходять на слід злочинців, але вони навіть не могли подумати, який несподіваний поворот чекає на цю справу.

Янгольське серце (1987)

Дія кінострічки розгортається в 50-х роках минулого століття в Нью-Йорку. Приватний детектив Гарі Ангел одержує завдання від дивного замовника — знайти боржника Джоні Фейворита. Джонні був талановитим музикантом, але після повернення з війни потрапив в психіатричну лікарню, а потім просто зник.

Гаррі починає розслідування, однак, чим далі просувається він у своїх пошуках, тим більше загадок зустрічається на його шляху. Містичні події, криваві вбивства, релігійні обряди – все це перетворює звичайне розслідування в порятунок власної душі.

Престиж (2006)

На рубежі XIX- XX століть до чудес Копперфілда справа ще не дійшла. Найкращим трюком цього часу вважався «переміщення людини», і кожен фокусник мріяв мати його в арсеналі. Два найвідоміших фокусники, Британії Роберт Енджер і Альфред Борден змагаються між собою вже багато років.

Вони готові на все, щоб розкрити секрети один одного і закріпити за собою звання найбільшого ілюзіоніста в світі. Однак ніхто з них не помічає, як ця війна відштовхує від них всіх близьких і мало-помалу руйнує їх життя. Фільм, від якого неможливо відірватися.

Сім (1995)

В основі картини лежить поліцейське розслідування серії кривавих вбивств, здійснених маніяком. Це справу доручають Вільяму Сомерсету, який зовсім незабаром повинен вийти на пенсію. А в напарники йому дають молодого і недосвідченого хлопця Міллза.

Ветеран нью-йоркської поліції одразу розуміє, що це лише початок і будуть нові жертви. На його думку, вбивця вибирає свої жертви далеко не випадково, адже все вказує на те, що він добре все планує. І незабаром його слова підтверджуються: виявляється, маніяк вбиває тих, хто потрапляє під «сім смертних гріхів» описаних в Біблії.

Талановитий містер Ріплі (1999)

Том Ріплі одержимий прагненням будь-якою ціною пробитися вгору. Одного разу, після випадкового знайомства з одним з найбагатших людей Америки, Том отримує дивне доручення: відправитися в Італію і переконати сина цього мільйонерів не тринькати гроші в Європі, а повернутися в Штати.

За послугу Ріплі отримає тисячу доларів. Їхнє розкішне життя зачаровує Тома, він легко завойовує прихильність Діккі. І вирішує зайняти його місце. В цьому Тому допоможуть таланти, які раніше здавались непотрібними: майстерне вміння імітувати голоси і повадки людей, а також підробляти їх підписи.

Полонянки (2013)

У цьому тихому провінційному містечку насправді все не так просто і райдужно. Сусіди Довері та Бірчі святкують разом День Подяки. Під кінець святкування, вони виявляють, що обидві їхні маленькі доньки зникли. Ця подія спричиняє справжній переполох у місті.

І зовсім незабаром, втомившись від невідомості, паралельно поліцейському розслідуванню, знавіснілий від горя батько починає своє власне, нехай і непросте, розслідування. І саме його вчинки розкриють все те, про що в маленькому містечку раніше воліли мовчати.

Олдбой (2003)

Звичайний бізнесмен Дай-Су прямує додому в день народження своєї дочки, але в дорозі напивається, влаштовує хуліганство і потрапляє в поліцейську дільницю. Друг дитинства забирає його з поліції. Але невідомі перехоплюють бізнесмена і поміщають його в приватну в’язницю.

В ув’язненні він проводить 15 років. Ввесь цей час він лише дивитись телевізор, в камері не було навіть вікон. Одного разу з новин Дай-Су дізнається, що його дружину вбили, а дочку викрали. Головним підозрюваним стає він сам.

Одержимість (2004)

Метью та Ліза – щаслива закохана пара, що разом вже 3 місяці. Але на перешкоді цього кохання стає відстань. Метью пропонують роботу в Нью-Йорку, він оголошує Лізі, що хоче, щоб вона поїхала з ним. Вона обіцяє подумати час і зникає.

Через декілька років, він разом зі своєю новою нареченою, приїжджає в Нью-Йорк. В одному з незліченних ресторанчиків він зустрічає дівчину, шалено схожу на Лізу. Старі почуття спалахують з новою силою, і Метью втрачає голову – тепер він повинен вистежити свою колишню кохану і дізнатися правду її таємничого зникнення.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...