10 найбільш сексуальних фільмів

Фільм не робить успішним присутність в ньому відвертих сексуальних сцен. Це було б надто просто, особливо в час, коли тема сексу перестала викликати обурення і про нього почали говорити. Зараз відомі режисери дедалі частіше порушують цю актуальну тему в своїх кінострічках, доводячи, що фільми про секс можуть бути цікавими, глибокими, філософськими. Це той механізм, що дозволяє підіймати дуже багато проблем, від стосунків у парі до негативних явищ у суспільстві.

Сором (2011)

Олександр Геніс писав, що порнофільми – це найважливіше в житті, адже з них це життя і починається… Але якщо з вуст російського есеїста ці слова звучать з іронією, то у випадку з протагоністом фільму «Сором» їх варто розуміти буквально.

Фільм британського режисера Стіва МакКвіна знятий в 2011 році в жанрі драма розповідає про 30-річного жителя Нью-Йорка Брендона Селевана. Він живе спокійним і розміреним життям і ніхто з його знайомих не підозрює, що вже давно Брендон страждає від клінічної форми еротоманії. Його комп’ютер переповнився порнофільмами, вечори – одноразовими зв’язками, а думки – еротикою. Секс жадібно пожирав його життєві сили, як небезпечний вірус, поки повністю не спустошив душу.

Німфоманка (2013)

Ця стрічка настільки нестандартна, що не вписалась ні в фестивальний, ні в прокатний формат. Адже доволі важко однозначно сприймати стрічку, в якій через статеві органи, сексуальні пози, інтимні сцени і порнографічні образи пояснюється чи не вся світобудова.

Джо ще в молодості самостійно поставила собі діагноз «німфоманія» і стала жити так, щоб їй відповідати. Хаотичні статеві зв’язки зовсім не бентежили її, вони стали для неї нормою. Еротичні пригоди на одну ніч наповнили життя Джо змістом. Вона пояснює, що сучасне суспільство настільки одержиме любов’ю, що секс – це виклик.

Життя Адель (2013)

Фільм, що присвячений темі дорослішання і демонструє усі випробування, пов’язані з цим періодом у житті.

Неймовірно гарна героїня на ім’я Адель ще не знає хто вона, але її потяг до жінок все ж більш явний. Вона знайомиться з привабливим юнаком, але нічого окрім імітації кохання не виходить. Після цього стає зрозуміло, що Адель закохається по-справжньому лише в представницю своєї статі. І кохання це буде не лише романтичним, захоплюючим і прекрасним. Воно матиме і зворотній бік. Адель подорослішає, її стосунки обернуться зрадою, яку вона ж і вчинила.

«Золота пальмова гілка», вручена цьому фільму, – багато в чому перешкодила його іміджу. Після такої великої нагороди на стрічку звернули увагу багато з тих, які вважають представників ЛГБТ збоченцями.

Насправді ж, це дуже ніжне кіно про пошуки сексуальної ідентичності. І підліткам варто переглянути його, незважаючи на те, що від олдскульних глядачів часто доводилося чути закиди, що в фільмі занадто багато сексу. Але в свідомості підлітка секс займає ще більшу частку. Так що ці 20 хвилин з тригодинного хронометражу можна вважати необхідним мінімумом.

Любов (2015)

Як гадаєте, якщо зазирнути у підсвідомість будь-якого зустрічного, скільки сексу ви там знайдете? Якщо вірити дядечкові Фрейду – сексом буде просякнутий практично кожен його вчинок. Не лише просякнутий, але і сексом мотивований. Так і у випадку з недооціненим фільмом Гаспара Ное «Любов».

Перед ними стрімка подорож крізь підсвідомість головного героя. Найбільшу частину якої присвячено спогадам про дівчину, яку він любив і з якою трахався, що під дією опіуму набувають гротескних маштабів.

Добра третина цього фільму майже нічим не відрізняється від порно. Але це лише форма, в яку заховані фундаментальні життєві питання про вірність, шлюб, творчысть, батьківство, взаєморозуміння.

9 ½ тижнів (1985)

Незважаючи на те, що фільм вийшов у далекому 1985 і зібрав в прокаті менше половини бюджетних коштів, він став, мабуть, найвідомішим із фільмів у своєму жанрі і по-справжньому культовим. За Кім Бейсінгер після виходу щільно закріпилося амплуа сексуальної чуттєвої красуні, а Міккі Рурк став обєктом обожнювання багатьох жінок.

Самотня красуня знайомиться зі своїм загадковим сусідом, і між ними спалахує пристрасть. Їхні стосунки, засновані на пристрасті і бажанні, тривають 9 з половиною тижнів.

Сцени стриптизу з зав’язаними очима, сексуальні ігри з полуницею і медом, заняття любов’ю під дощем, – всі ці епізоди викликають бажання переглянути фільм ще раз. Вони стали еталонними і більшість пам’ятає їх напам’ять, як і знамениту пісню Джо Кокера «You can leave your hat on».

Еммануель (1974)

Якщо намагатись пригадати відомі еротичні фільми, то ця картина буде однією з перших у списку.  На її створення продюсерів надихнув успіх іншого сміливого і відвертого фільму Бернардо Бертолуччі – «Останнє танго в Парижі».

І творці стрічки не прогадали: картина «Еммануель» при досить скромному бюджеті не тільки окупилася, а й перевершила його практично в 200 разів.

Молода дружина дипломата відправляється слідом за чоловіком у Таїланд. Екзотика вільної країни на тлі дещо нудного життя головної героїні, підштовхує її на численні сексуальні пригоди. Красиво розказана історія легкого і розкутого еротичного досвіду недосвідченої героїні в Південно-Східній Азії багато років хвилює уяву глядачів.

Стриптизерки (2015)

Молода танцівниця Номі намагається домогтися успіху в Лас-Вегасі, в місті казино, яскравих вогнів клубів і спокус. Щоб хоч якось втриматися в місті, Номі, яку зіграла Елізабет Берклі, йде працювати в стриптиз. Але їй посміхнувся щасливий випадок. Номі познайомитися з Крістал, у виконанні Джини Гершон, кращою танцівницею Лас-Вегаса.

Та бере її в своє шоу, де вона побачила істинний світ шоу-бізнесу, який повний, як і будь-який інший, інтриг і обману. Але це світ, в якому можна мати владу, завдяки своїй красі і сексуальності.

Спершу роль Номі намагалася отримати Шарліз Терон, а на роль Кристал пробувалася Шерон Стоун. Отримавши її роль Гершон за задумом режисера мала повторити знаменитий «перехрест ногами» з «Основного інстинкту», але відмовилася це робити.

Основну чоловічу роль відіграє Кайл Мак Локлі, а неймовірно сексуальна еротична сцена в басейні є однією з найкрасивіших і пам’ятних.

Ночі в стилі бугі (1997)

«Ночі в стилі бугі» не повинні ввести вас в оману своєю назвою. Фільмі не зовсім про епоху диско. А про те, як головний герой Дірк Діггер стає зіркою порноіндустрії. Випадкова зустріч з режисером порно-фільмів забезпечила Дірку яскраві вечірки, гучну музику та привабливу партнерку по знімальному майданчику  – дружину режисера, кокаїнову красуню у виконанні Джуліанни Мур.

Пол Томас Андерсон блискуче розкрив теми складних стосунків з батьками, дорослішання, зоряної хвороби.

Коли режисер працював на проектом фільму, на головну роль він планував запросити Леонардо Ді Капріо, який дуже вразив його у фільмі «Щоденник баскетболіста», однак того запросив для зйомок в «Титаніку» Джеймс Кемерон, і в підсумку роль дісталася прославленому сексуальними рекламними постерами нижньої білизни Calvin Klein Марку Уолбергу.

9 пісень (2004)

Фільм, що цікавий своєю експериментальністю і свободою сюжету. Це не лише відверте у своїх фізіологічних деталях кіно , не просто драма про секс і самотність, але і дев’ять розкішних композицій, які герої почули на концерті в Лондоні. Це історія кохання, яку розповідають у сексуальних сценах і музичних композиціях.

Ця скандальна картина вирізняється навіть з поміж яскравої фільмографії Майкла Вінтерботта, що відомий своєю схильністю до експериментів з темами і жанрами.

Герої стрічки не повинні були зустрітись, адже в них немає нічого спільного. Метт – серйозний вчений, якого цікавить Антарктида, а Ліза – юна безтурботна студентка. Але все ж знаходиться те, що їх зближує – рок. Вони зустрілись на концерті, а потім опинились у його домі. Так і продовжилось – випадкові зустрічі, концерти, секс.

9 Songs

Кімната в Римі (2009)

Іспанська еротична мелодрама, що розповідає про любов між російською дівчиною Наташею і іспанкою Альбою. Головні ролі зіграли українська актриса Наташа Яровенко і зірка «Шкіри, в якій я живу» Олена Анайя.

У свій останній день в Римі Наташа знайомиться з іспанської дівчиною. Та  пропонує їй провести з нею ніч в номері готелю.

Через секс дівчата відкриваються одна перед одною. У цій картині, справді, багато сексуальних сцен, але сподобається він не тільки чоловікам – весь фільм оповитий чуттєвою атмосферою любові.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...