Як полегшити біль у спині: основні засоби для лікування

Нині на біль у спині скаржиться кожна друга людина у світі, і ця проблема набуває дедалі більшої розповсюдженості. Допомогти полегшити стан можуть препарати, що мають знеболювальний та протизапальний ефект, і до таких належить Мелоксикам. Проте, щоб позбутися проблеми на досить тривалий час, використання тільки одного нестероїдного протизапального засобу буває недостатньо. Адже біль у спині дуже часто виникає внаслідок трьох механізмів:

  1. запалення;
  2. м’язового спазму;
  3. здавлення нерва.

І на кожен із цих механізмів має бути свій окремий вплив. У цій статті ми розберемо три основні компоненти лікування болю в спині.
Image

НПЗП-терапія

Нестероїдні протизапальні препарати — дуже велика група лікарських засобів, основна дія яких передбачає знеболення, зняття запалення та зниження температури. Тобто вони мають вплив на перший компонент болю в спині. Крім того, ця група медикаментів використовується для лікування артритів, артрозів, ГРВІ та інших станів.
Якщо говорити про біль у спині, то найбезпечнішим та найефективнішим препаратом для його усунення є Мелоксикам. Медикамент має найкращий профіль безпеки та виражений протизапальний і знеболювальний ефект. Він приймається один раз на добу і може вводитися внутрішньом’язово або вживатися у вигляді таблеток.
Зазвичай тривалість курсу не має перевищувати 10 днів. Проте, як говорилося вище, для полегшення стану не завжди достатньо тільки цього препарату.

Міорелаксанти — знімаємо спазм

Проблеми з хребтом досить тісно пов’язані з виникненням м’язового спазму. Вимушені положення тіла, неправильна постава під час ходіння чи сидіння можуть провокувати появу болю. Неправильне розподілення навантаження на хребет і м’язовий каркас спричиняє спазм у певних групах м’язів, що стає причиною болю.
Боротися з цим компонентом болю можна за допомогою міорелаксантів. Сюди відносять Мідокалм, Тізалуд, Мускомед, Дорсум та інші.
Image

Впливаємо на нерв

Не завжди потрібно використовувати цей етап лікування, оскільки не за кожного болю в спині має місце бути здавлення нерва. Зрозуміти, чи є така проблема, можна за такими характеристиками болю:

  1. має пекучий характер;
  2. іррадіює в кінцівки;
  3. спричиняє оніміння, повзання мурашок тощо.

Наявність таких проявів свідчить про те, що потрібно приймати засоби на кшталт Прегабаліну або Габапентину. Використовувати їх можна виключно за призначенням лікаря-невролога. Дозування та тривалість приймання визначається індивідуально.
Для запобігання нападам болю в спині рекомендуються регулярні заняття лікувальною фізкультурою. Дбайте про своє здоров’я та дійте на випередження, а не лікуйте наслідки захворювань.

ЧИТАТИ ЩЕ

Профілактика вірусних інфекцій: що потрібно знати про сучасні методи захисту

Профілактика вірусних інфекцій: що потрібно знати про сучасні методи захисту Вірусні інфекції, особливо в холодну пору року, можуть значно вплинути на наше здоров'я та повсякденне життя....

Книги про моду: Як література впливає на стиль

Мода і література завжди йшли поруч, адже книги здатні не лише розповідати історії, а й формувати стиль та смаки своїх читачів. Здавна літературні твори ставали...