Куди піти у Львові: 15 класних місць

Львів – місто по-справжньому дивне, цікавих місць у ньому не перерахувати, і серед них можна відібрати найкращі об’єкти, відвідати які обов’язково рекомендують екскурсоводи зі стажем.

Площа Ринок

Розпочинати екскурсію рекомендується саме звідси. Всі будівлі, розташовані на цій площі, належать до архітектурних і культурних пам’яток. Колись тут організовували базар для купців, проводилися на території площі та народні гуляння.

Площа Ринок

Міська Ратуша

Ось уже три сторіччя вхід сюди охороняється кам’яними статуями левів. Гості міста неодмінно мають забратися на високу вежу та оглянути з неї Львів.

Ратуша Львів

Проспект Свободи

Головна міська вулиця має довжину 350 метрів. Уздовж неї можна бачити численні котеджі, виконані у найрізноманітніших стилях. Першого дня у Львові рекомендується приїхати саме сюди.

Проспект Свободи

Палац Потоцьких

Унікальна будівля виконана в стилі класицизму, колись її зводили спеціально для прийому іноземців, сьогодні вона доступна для всіх, включаючи найцікавіших туристів. Усередині палацу Потоцьких все оздоблено рельєфним ліпним декором, мармуром та позолотою. Додатково екскурсоводи рекомендують відвідати каплицю з чудотворною іконою Богородиці.

Палац Потоцьких

Палац Корнякта

Ще одна яскрава визначна пам’ятка Львова з багаторічною історією. Побудували палац ще у 16 ​​столітті, ініціатором виступив грецький торговець Корнякт. Відправившись сюди, можна відвідати не тільки сам замок, в якому зараз розташований музей, а й територію, що знаходиться поруч.

Палац Корнякта

Дім Вчених

Яскравий представник стилю замкової архітектури, колись ще 100 років тому тут розташовувався гральний заклад, після чого його закрили, а будівлю передали вченим. І сьогодні воно залишається власністю освіти.

Дім Вчених

Оперний театр

Той, хто вважає себе шанувальником театрального мистецтва, має відвідати оперний театр. Інтер’єри його заслуговують на найпильнішу увагу, тут є також численні картини, скульптури, позолочений декор. У безпосередній близькості височить статуя Слави.

Оперний театр

Костел Іоанна Хрестителя

Ця споруда вважається однією з найдавніших і датується 13 століттям. Вона неодноразово піддавалася реставрації, навіть перебудовувалась повністю через те, що суттєво постраждала внаслідок пожеж, воєн та інших лих.

Костел Іоанна Хрестителя

Костел святих Ольги та Єлизавети

Яскравий представник неоготичного стилю. Першим ім’ям він зобов’язаний Єлизаветі Баварській, і тільки в 1991 він став називатися, як називається зараз. Свій слід у будівництві залишили французький та північнонімецький собори.

Костел святих Ольги та Єлизавети

Вірменський кафедральний собор

Зведений понад 6 століть тому, він реконструювався неодноразово. Сьогодні вірменський кафедральний собор – це архітектурний комплекс, призначений для проведення екскурсій. Багато туристів приваблює можливість піднятися на дзвіницю.

Вірменський кафедральний собор

Домініканський собор та монастир

Куполи його помітно здалеку, колись, кілька десятиліть тому, тут розмістили музей історії та релігії. На сьогоднішній день церква має обидві будівлі.

І монастир, і собор доступні для огляду туристів зсередини, всі охочі можуть відвідати службу, що супроводжується органною музикою.

Домініканський собор

Залізничний вокзал

У 1860 році тут була відкрита одна-єдина, проте незабаром одна вона не змогла впоратися з потоком пасажирів, що збільшується, а тому її замінили тим комплексом, який ми можемо бачити сьогодні, з його просторими залами різних рівнів комфорту.

Залізничний вокзал

Музей пива

Це визначна пам’ятка, яка точно не може скаржитися на відсутність уваги. Свою роботу музей розпочав у 2005 році. На площі понад 600 квадратних метрів можна зустріти три сотні музейних зразків, починаючи від пляшок та наклейок та закінчуючи бочками різних габаритів. Туристи можуть побачити, як варять пінний напій і дізнатися про головні секрети пивоварів та познайомитися з порядними львівськими пані. Природно, тут розташовується і найцікавіший зал – той, у якому проводяться дегустації, тут пиво, що сподобалося, навіть придбати.

Музей пива

Аптека-музей

Насправді ця аптека діє до сьогодні. Музейний комплекс складається з 16 приміщень, де можна зустріти немислимі об’єкти, якими раніше, кілька століть тому, користувалися у своїй діяльності медики та аптекарі. Один із залів представлений лабораторією, в іншому ж розміщується бібліотека, де книги містять інформацію лише на медичні теми.

Аптека-музей

Шевченківський Гай

Абсолютно унікальний музей, розташований на свіжому повітрі. Завітавши до нього, можна побачити типове західно-українське село. У комплексі парку пропонуються до уваги туристів не тільки стандартні будинки, а й церкви, і господарські будівлі. Таким чином, кожен може поринути у традиції та культуру різних регіонів країни. І це лише частина того, куди можна сходити у місті.

Шевченківський Гай

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...