Найкрасивіші міста світу

Подорожі у різні точки Земної кулі вже давно з виняткового привілею для окремої групи осіб трансформувалися у доступну для всіх мешканців планети можливість реального знайомства з містами світу. Якщо у списку ваших інтересів є поїздки в нові населені пункти міського типу, розташовані в різних куточках планети, то варто включити деякі міста в список місць, звідки ви точно привезете масу позитивних спогадів.

Рим: подорож до Вічного міста

Місце не дарма називають справжнім сховищем творчої спадщини. Класичні витвори мистецтва, архітектурне надбання, численні пам’ятники розташовані в різних частинах міста, що робить Рим ще загадковим і привабливим для гостей. Багато об’єктів, які не позначені в путівниках по місту, заслуговують на не меншу увагу, ніж Форум та Колізей, можуть здивувати тим, наскільки стійкими виявилися перед плином часу.

Рим

Венеція: місто-твір мистецтва

Цьому місцю присвячено чимало сторінок у книгах, кіно, театральних виставах. Місто підкорює серця гостей своєю таємничістю, величчю та унікальністю. Твором мистецтва тут можна вважати кожен будинок. Екскурсія каналами Венеції, як і піша прогулянка вуличками дає відчуття, що ось-ось у вас прокинеться художник, який зможе сфотографувати всю побачену красу на полотні.

Венеция

Будапешт: два міста в одному

Місце унікальне тим, що розділене природним розмежувачем на Буду, що складається переважно з пагорбів, і Пешт, представлений рівнинними просторами. З’єднує два могутні береги біля річки Дунай Ланцюговий міст. У місті є якийсь королівський шарм, а будівлі відрізняються особливим багатством архітектурних штрихів.

BUDAPEST

Париж: рай для романтиків та закоханих

Якщо вірити опитуванням населення Землі, саме в Париж хочеться приїжджати за найсильнішими емоціями, за ковтком кохання та чудової кави, яку неодмінно п’ють із маленькими десертами місцевих чарівників смаку. Тут приємно перебувати всім, хто бажає торкнутися прекрасного, познайомитися з музейним надбанням міста, побувати на відомих на весь світ площах, отримати враження від милування Ейфелевою вежею та знімків на її тлі, побачити гарні пам’ятки Франції. Місто підкорює своєю елегантністю, легкістю, вишуканим підходом в облаштуванні та оформленні кожної будівлі.

PARIS

Прага: унікальність у кожному метрі

Варто тільки побувати на Карловому мосту, щоб зрозуміти, яке пишнота є в цього міста. На кожному з пам’яток історії збереглися величні шпилі, що зберігають у собі таємницю часу і стійкість цього місця всім труднощам, з якими зіштовхнулася Східна Європа. Вулички, вимощені бруківкою, привітні жителі Праги, площі у старовинному стилі – все це робить Прагу містом, у яке хочеться повернутися, щоб дізнатися його ближче.

PRAGUE

Брюгге: мініатюрне містечко з великою кількістю визначних пам’яток

Тут присутні одразу два архітектурні стилі: бароко та готика. Будинки відрізняються тим, що зараз чудово зберегли красу середньовічних будівель, при цьому вдало вписалися в сучасні настрої.

BRUGES

Лісабон: місто на пагорбах

Це місце можна позначити як місто панорамного типу, яке відкриває з кожної своєї вулички вигляд подібний до того, що ми бачимо на листівках. Вулиці відрізняються особливою яскравістю, що дає змогу закохатися в це місце з першого відвідування Лісабона. Тут панує чарівна обстановка, оскільки в кожній будівлі присутній калейдоскоп колірних поєднань. Лісабон нагадує красиво зіткане полотно, тому місто так люблять художники та інші творчі особистості.

LISBON

Ріо-де-Жанейро: побачення гір та морської стихії

Тут зведено одну з найпопулярніших на планеті статуй Ісуса Христа. Бразильська перлина, як часто називають Ріо, є привабливою для мільйонів туристів. Місто є вдалим поєднанням міських технологій і природної близькості, при цьому місцеві жителі рекомендують гостям познайомитися з альпінізмом, здійснити подорож на яхті або просто відправитися на Цукрову голову (висота, з якої відкриваються чудові краєвиди).

RIO-DE-JANEIRO

Амстердам: спадщина з каналів та мостів

Найскладніша система спроектованих каналів проведена поряд з унікальними міськими спорудами, яким вдалося зберегти свою архітектурну унікальність і привабливість.

Це місто цікаве для всіх, хто любить вивчати місцевість, подорожуючи велосипедом або пішки. Будиночки тут нагадують лялькові, так вони вже мініатюрні.

AMSTERDAM

Флоренція: місто творчих майстрів

Саме тут розпочиналося відродження великої Італії. Обов’язково побувати у Флоренції повинні всі, хто вважає себе справжнім поціновувачем мистецтва минулого тисячоліття. Спадщина залишена в музейних колекціях, в розкішних палацових будівлях, на площах міста і відкриваються з середньовічних балконів, що заворожують. Мости, вежі та собори – розміщені в центральній частині міста.

FLORENCE

Будь-яке із зазначених міст має свій особливий шарм, відрізняється унікальною красою, дозволяє пережити найяскравіші емоції від знайомства як з архітектурою, так і з культурою місцевості.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...