Найкрасивіші собаки: топ-15 порід

Кінологи оцінюють собак за стандартами, а звичайні люди люблять навіть «неідеальних» вихованців. У цій статті ми розповімо про породи, які подобаються мільйонам людей у ​​всьому світі.

Ауссі, або австралійська вівчарка

Ця порода була виведена в Австралії для фермерів. Австралійська вівчарка любить активність, прив’язується до своїх людей, а ще вміє самостійно приймати рішення. Одна з найрозумніших собак.

Відмінні риси: виразний погляд, гарна шерсть мармурових відтінків, «пір’я» на задніх лапах.

Аусси, или австралийская овчарка

Англійський кокер-спанієль

Мисливська порода, яка непогано почувається у квартирі, якщо забезпечити цьому собаці довгі активні прогулянки та постійну увагу.

Англійські кокер-спанієлі відрізняються великими вухами з довгою шерстю, сумним поглядом. Можуть мати плямисте, крапчасте, триколірне або однотонне забарвлення.

Английский кокер-спаниель

Акіта-іну

Акіта-іну енергійні, віддані, їм потрібні довгі прогулянки. Їх відмінні риси:

  • тигрове, біле, руде з білим або з чорними кінчиками забарвлення, на мордочці біла маска;
  • трикутні вуха;
  • закручений хвіст;
  • очі «азіатської» форми та усміхнене вираження мордочки.

Акита-ину

Бобтейл, або староанглійська вівчарка

Собаки породи бобтейл відрізняються великою мордою з висячими вухами, густою довгою шерстю блакитного або сірого забарвлення, квадратною статурою та низьким голосним голосом. Ці пси швидко схиляють себе, стають вірними друзями і допомагають у лікуванні особливих дітей.

Бобтейл, или староанглийская овчарка

Вест-хайленд-уайт-тер’єр

Ці собаки виглядають щенятами, навіть будучи дорослими. Відмінні риси: жорстка біла шерсть довжиною близько 5 сантиметрів, компактна статура, мила мордочка зі стоячими вухами та очима-ґудзиками.

Вест-хайленд-уайт-терьер

Далматін

Ця порода добре відома білою шерстю із чорними або коричневими плямами. Шерсть у них коротка, статура — атлетична, довгі м’язові ноги.

Далматини – віддані собаки з благородним та добрим характером. У міській квартирі їм тісно: цим собакам потрібна активність.

Далматин

Ірландський сетер

Мисливський собака з довгою яскраво-рудою шерстю, дружелюбно налаштований до всіх навколо і не любить самотності. Вовна має атласну структуру, змінює колір залежно від освітлення. «Ірландці» потребують довгих прогулянок і повільно дорослішають: до трьох років можуть поводитися, як цуценята.

Ирландский сеттер

Лабрадор-ретрівер

У лабрадорів коротка густа шерсть чорного, шоколадного або пальового забарвлення, велика голова, вуха, що звисають. Вони віддані, слухняні та працелюбні. Можуть бути пошуковими собаками, поводирями чи мисливцями, але не охоронцями: для цього вони надто доброзичливі. Допомагають у лікуванні дітей, зокрема з діагнозом «аутизм».

Лабрадор-ретривер

Мальтійська болонка

Ці собачки відрізняються білою шерсткою та мініатюрними розмірами. Мають добрий та енергійний характер, комфортно почуваються у міській квартирі, але потребують постійного виховання.

За вовною мальтійської болонки необхідно ретельно доглядати: розчісувати раз на тиждень або частіше, 1-2 рази на місяць стригти.

Німецька вівчарка

Ці собаки відрізняються розумом, беззаперечним підпорядкуванням та відповідальністю. Можуть бути охоронцями, пошуковими собаками і навіть дбати про дітей, але почуваються непотрібними, якщо допомогти нікому. Виховання потрібно починати з самого дитинства собаки, а тримати його краще у вольєрі або на волі.

Немецкая овчарка

Піренейський гірський собака

Розмірами та зовнішністю вони нагадують ведмедів, тому не призначені для квартири. Зате чудово приживуться у заміському будинку або на фермі. Навчання треба розпочинати на 3-4 місяці життя собаки.

Зовнішні особливості: густа шерсть білого, сіро-білого або рудуватого відтінку, темні мигдалеподібні очі з сумним виразом.

Пиренейская горная собака

Померанський шпіц

Ці собаки схожі на пухнасті хмарки вовни з чорними очима-бусинками та усміхненою мордочкою. Їхня унікальна здатність — копіювати поведінку та характер господаря. Виховувати їх краще у суворості, не заохочувати витівки та лідерську роль.

Померанский шпиц

Російський псовий хорт

Гарний друг і мисливець, але компаньйоном та охоронцем ніколи не стане: заважає генетична пам’ять. Російським хортам потрібні довгі пробіжки та заміські поїздки якщо не на полювання, то хоча б на прогулянку. Вони стримано виявляють почуття, але можуть ображатись і вимагають делікатного підходу у навчанні.

Русская псовая борзая

Самоїдський собака

Відрізняється розкішною пухнастою шерстю білого кольору. Добродушний і товариський собака, який стане гарним компаньйоном. Самоїди невтомні, вони можуть пасти худобу або ходити в упряжці. У неволі почуваються погано: вибирати цю породу варто лише тим, кому не завадить активність собаки.

Самоедская собака

Сенбернар

Феноменальне чуття дає змогу використовувати цих собак для порятунку людей після катастроф. Це дуже відповідальні та дисципліновані собаки, флегматичні від природи: швидко засвоюють команди, але повільно їх виконують.

Сенбернари відрізняються гігантськими розмірами, густою хвилястою шерстю білого кольору з рудими плямами, штанами на задніх лапах.

Вибираючи собаку, варто орієнтуватися не лише на гарну зовнішність, а й на характер. Тоді її зміст не складе труднощів.

Сенбернар

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...