Найнебезпечніші собаки: 10 порід, яких варто побоюватися

Як тільки людині спало на думку одомашнити собаку, ця тварина стала невід’ємною частиною його життя. Завдяки яскраво вираженій здатності охороняти їх використовують для забезпечення захисту худоби, собаки служать у поліції, однак у більшості ситуацій вони все-таки – домашні вихованці, здатні розуміти команди.

Будучи досить розумними істотами, вони здатні стати непоганими компаньйонами настільки, що їх прийнято вважати кращими друзями людини. Однак іноді трапляється, що собаки нападають на своїх власників або інших людей. Пов’язано це, зокрема з особливостями конкретної породи. Можна виділити ТОП-10 найнебезпечніших собак у світі.

Кавказька вівчарка

На подив багатьох, на першому місці в переліку найнебезпечніших собак стоїть кавказька вівчарка. Виростає вона дуже значних габаритів, мінімум важить 50 кг, тривалість життя для дорослого самця становить близько 10 років. З’явилася така порода у Росії далі поширилася інші країни Європи. Спочатку кавказців використовували як сторожових собак, які охороняли худобу в гірських районах, і достеменно відомо, що часом навіть вовки обходять їхньою стороною.

Кавказская овчарка

Пітбуль

Ще одна поширена порода сильних собак, про яку часто звучать історії про напади на людину. У цій породі поєднані спритність і сила тер’єрів з статурою бульдога. В окремих країнах дозволені собачі бої, де саме пітбулі стикаються один з одним у смертельній сутичці.

Питбуль

Перро де Преса Канаріо

Дослівно переклад цієї породи з іспанської звучить як «канарський ловчий собака». Багато хто знає її як канарського мастифа. Дане тварину використовують як охоронець худоби. Предками Перро де Преса Канаріо є бійці, а тому, як і пітбуля, їх використовують у смертельних боях.

Перро де Преса Канарио

Ротвейлер

Ще одна порода собак, репутація яких досить жахлива. Будучи найдавнішими пастушими, ротвейлери відрізняються розумом та агресивністю за природою. Враховуючи, що в США ці собаки досить поширені, немає нічого дивного в тому, що напади їх на людей майже в половині випадків закінчуються смертю останніх.

Ротвейлер

Філа Бразілейро

Багато хто знає цього собаку, як бразильського мастіффа, це одна з найбільших порід пастуших. Вивели її в Бразилії як сторожову, проте ті, хто ризикує завести цю породу, повинні мати певні навички.

Бразильський мастиф агресивний і здатний захищатися, цих собак багато хто боїться через те, що поведінка їх часто неконтрольована, і офіційно зареєстровано чимало випадків загибелі людей внаслідок їхнього нападу.

Фила Бразилейро

Аляскінський маламут

Поширена сьогодні арктична порода, яка раніше використовувалася як їздова. Вона могла транспортувати важкі вантажі та виживала навіть у найекстремальніших кліматичних умовах. Маламути за своєю суттю – мисливці, а тому здатні вбивати навіть великих хижаків, на зразок ведмедя.

Аляскинский маламут

Вовкособ

Вже за назвою зрозуміло, що ця порода – не що інше, як одомашнена собака, змішана з диким вовком. Цьому звірові властиві захисні інстинкти, окремі особини бувають дуже дикими через непередбачувану поведінку. А чого можна було ще чекати, схрестивши дику тварину зі звичайним собакою, настільки агресивним, що в окремих країнах розведення її заборонено?

Волкособ

Бульмастіф

Зовні потужні і міцно складені, такі собаки відрізняються неабиякою силою. У них яскраво виражені охоронні здібності, вони надійні та ефективні, якщо потрібно забезпечити чиюсь безпеку. Достатньо докласти певних зусиль для того, щоб зробити її максимально слухняною, проте випадки нападу все одно траплялися і закінчувалися вони дуже плачевно.

Бульмастиф

Хаскі

Однією з найпопулярніших сьогодні порід домашніх собак, а також одного з найкрасивіших собак є саме хаски. Вони використовувалися раніше як їздовий у північних регіонах. Яскрава лицьова маска і щільна шерсть у поєднанні з блакитними очима роблять цих собак одними з найкрасивіших. Вони нагадують диких вовків, але й тісно пов’язані з маламутами. Випадок нападів на людей з їхнього боку також зафіксовано офіційно.

Хаски

Доберман-пінчер

Собаки цієї породи всім відомі своїми здібностями до досліджень та підвищеною спритністю. Вони розумні, тому є ідеальними охоронцями. Однак до тренувань слід поставитися з усією серйозністю, оскільки добермани-пінчери справді здатні вбивати людей. Ця порода відрізняється чутливістю, і в більшості ситуацій буває дуже агресивною.

Доберман-пинчер

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...