Найкрасивіші мости світу: топ-10

Міст є дорожньою спорудою, яка зводиться над будь-якою перешкодою, наприклад, у вигляді водойми або яру. Мости можуть бути різних видів. Путепроводом називають мостову споруду, що робиться через залізницю. Віадук – міст, що забезпечує прохід чи проїзд через ущелину, яр. Варто зазначити, що міст визнаний одним із найдавніших інженерних винаходів людства. Зараз вони є в різних містах і країнах. Існують такі мости, які вважаються справжнім витвором мистецтва. Давайте розглянемо об’єкти, що становлять найбільший інтерес.

Одним із найкрасивіших у світі визнано міст Сері Вавасан, що знаходиться в місті Путраджайя в Малайзії. Його проектуванням займалася компанія “Куала-Лумпура”. Будівництво даного об’єкту було завершено у 2003 році.

Мост Сери Вавасан, Путраджайя, Малайзия
Мост Сери Вавасан, Путраджайя, Малайзия

Не менш естетично привабливим вважається міст Пуенте-де-ла-Мухер. Він був побудований у місті Буенос-Айрес (Аргентина). Над розробкою дизайну мостової споруди працював відомий у багатьох країнах світу архітектор Сантьяго Калатрава. Відкриття мосту відбулося 2001 року.

Мост Пуэнте-де-ла-Мухер, Буэнос-Айрес, Аргентина
Мост Пуэнте-де-ла-Мухер, Буэнос-Айрес, Аргентина

Мало кого залишить байдужим архітектурний задум Високого мосту, який збудували в Амстердамі (Нідерланди). Над розробкою проекту працювало архітектурне бюро із Нью-Йорка. У 2001 році об’єкт був зданий в експлуатацію. У цьому ж місті є ще один чудовий міст під назвою Nessio. Його будівництво було завершено в 2006 році. Ця споруда настільки гарна, що була удостоєна трьох великих міжнародних нагород. Проект створили дизайнери лондонської компанії. Його довжина складає 800 метрів.

Высокий мост, Амстердам, Нидерланды
Высокий мост, Амстердам, Нидерланды

Особливий архітектурний інтерес має мостова споруда Ріальто. Він знаходиться в Італії у місті Венеція. Це досить стара споруда, яка була зведена у 16 ​​столітті. Міст Ріальто визнаний найстарішим мостом, побудованим над Гранд-каналом.

 Мост Риальто, Венеция, Италия
Мост Риальто, Венеция, Италия

До одних з найкрасивіших мостів у світі належить Субісурі. Він був збудований для пішоходів. Його розробкою займався легендарний архітектор Сантьяго Калатрава. Ця мостова споруда була відкрита для городян у 1997 році.

Мост Субисури, Бильбао, Испания
Мост Субисури, Бильбао, Испания

Багато людей оцінили Манхеттенський міст. Його особливість у тому, що він забезпечує з’єднання двох районів – Брукліна та Манхеттена. Леон Моісеіфф займався його проектуванням. Дана споруда була введена в експлуатацію у 1912 році. В даний час цим мостом користуються тисячі власників автомобілів та пасажири громадського транспорту, пішоходи та велосипедисти.

Манхэттенский мост, Нью-Йорк, США
Манхэттенский мост, Нью-Йорк, США

Особливо красивим вважається міст ОАЕ під назвою Шейха Зайда. Його будівництво закінчилося у 2010 році. У цю бруківку було вкладено близько 300 мільйонів доларів.

Мост Шейха Зайда, Абу-Даби, ОАЭ
Мост Шейха Зайда, Абу-Даби, ОАЭ

Одним із найкрасивіших у Будапешті вважається ланцюговий міст Сечені. Над його розробкою працював відомий британський інженер Вільям Тірні Кларк. Міст був зданий в експлуатацію у 1849 році. Ви можете оцінити його архітектурну особливість. Міст зведений над річкою Дунай.

Цепной мост Сечени, Будапешт, Венгрия
Цепной мост Сечени, Будапешт, Венгрия

Неймовірно красиво і потужно виглядає міст під назвою Золоті Ворота. Він був побудований у Сан-Франциско у 1937 році. Розробкою проекту займався відомий архітектор Ірвін Морроу.

Мост Золотые Ворота, Сан-Франциско, США
Мост Золотые Ворота, Сан-Франциско, США

Важко знайти людину, яка ніколи не чула про Тауерський міст, який був побудований в Лондоні в 1894 році. Це неймовірно масштабна споруда, яка дозволяє автомобілям та пішоходам перетинати річку Темзу.

Тауэрский мост, Лондон, Великобритания
Тауэрский мост, Лондон, Великобритания

Ми розповіли вам лише про деякі красиві мости різних країн світу. Насправді їх просто величезна кількість. Багато хто з них вважається яскравими пам’ятками різних міст. Милуватися їхньою красою можна нескінченно довго.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...