Як сервувати стіл: корисні поради

Корисні поради, як зробити святковий стіл не тільки смачним і поживним, але й стильним, а також додати йому новорічної символічності.

Сервування

Дотримуйтеся єдиної стилістики. Кольори скатертини, посуду, приборів та інших елементів столу мають перегукуватися.

Ідеальний фон для столу створить білосніжна скатертина, що буде звисати з кожного краю на 20-40 см. При цьому під неї варто підкладати м’яку тканину, щоби не було чутно стуку стаканів.

Серветки в ідеалі обирати тканинні

Новорічний декор. Вам знадобляться свічки, шишки, зірочки, ліхтарики, ялинкові гілочки та символ прийдешнього року – білий металевий бичок.

Завершуйте сервування столі вчасно. В ідеалі все має бути готове за півгодини до приходу гостей.

Як сервувати стіл

Меню

Гарнір. Багато хто складає новорічне меню відповідно до символу року. Бик не перебірливий у їжі, однак віддає перевагу саме рослинній. Тож експерти радять ставити на стіл багато страв із зеленню, крупами, овочами й фруктами.

Основні страви. В якості центральної страви, як варіант, може виступити качка з яблуками. Через повагу до бика варто уникати на столі яловичини й телятини на користь інших видів м’яса.

Закуска. Намагайтеся використовувати якомога більше натуральних продуктів та різні види зелені. Доречною буде і сирна нарізка, як данина поваги щуру – повелителю 2020-го.

Десерт. Бик – ласун. Тож йому дуже сподобається новорічний торт, фруктовий десерт або різдвяне печиво.

Обсяг їжі на одну людину

Якщо застілля триватиме 1-2 години, то загальна вага їжі на одну людину має складати приблизно 400 грам. Якщо ж гуляння розтягнеться до 4 годин, то варто закладати не менше 600 грам їжі на кожного. А якщо 6 годин, то 600-1200 грам на гостя.

  • Обсяг напоїв на людину
  • Безалкогольні напої – 1,5-2 літри на людину.
  • Вино – 0,7 літр
  • Шампанське – 0,5 літри
  • Міцний алкоголь – 0,3-0,5 літри

новорічний стіл

ЧИТАТИ ЩЕ

ТОП-20 найщасливіших країн світу

Щастя може визначатися по-різному в залежності від культури, країни та індивідуальних уподобань. Але деякі держави виділяються завдяки високому рівню благополуччя своїх мешканців. Навіть у північних...

Тривалість життя по країнах: де живуть довше

За останні 20 років з 2000 до 2020 року показник середньої тривалості життя збільшився приблизно на 6,6 років і тепер становить 73,4 роки. 2020 року...

Красуня Джулія Робертс: секрети привабливості актриси

Практично чверть століття популярна актриса Джулія Робертс входить до групи найкрасивіших жінок світу. І не потрібно робити поправку на вік: чарівна красуня, як і раніше,...

3 грудня: яке свято цього дня

Традиційно публікуємо добірку свят, що припадають на 3 грудня. Варто враховувати, що з переходом на новий календар багато церковних свят тепер відзначатимуть у нові дати. Церковні...