Ще не час помирати?

Як і раніше не видно кінця переносам термінів релізу потенційних блокбастерів. Чергова жертва коронавірусу – новий фільм Бондіани Не час помирати (No Time to Die). Ця жертва може спричинити за собою ще одну. Найбільший власник мережі кінотеатрів у багатьох країнах Cineworld розглядає питання про тимчасове закриття своїх кінотеатрів, з яких понад 120 у Великобританії і близько 500 у Північній Америці. Якщо таке рішення буде прийнято, то це буде прямий результат порушених очікувань поправити свої фінансові справи за рахунок масового показу давно очікуваного фільму про агента 007.

Такого роду очікування не обов’язково виправдовуються. Візьмемо Тенет (Tenet) майстра блокбастерів, режисера Крістофера Нолана. Так, фільм перевищив глобальний поріг касових зборів у 300 мільйонів доларів, заробивши 307 мільйонів. Картина принесла 14,2 мільйона доларів із 59 країн в ці вихідні, в тому числі 2,7 мільйона доларів у США і Канаді (спільний ринок).

Ця сума в 2,7 мільйона доларів у Північній Америці в шостий вікенд виходу фільму на 21 відсоток менше, ніж у минулі вихідні, і піднімає «домашні» збори до дуже скромних 45,1 мільйона доларів, з огляду на постановочний бюджет у 205 мільйонів доларів.

Студія Warner Brothers повідомляє, що близько 20 відсотків кінотеатрів внутрішнього ринку залишаються закритими. Цими вихідними з 2722 кінотеатрів для доводять найприбутковішими були п’ять автомобільних drive-in (один у Сан-Франциско, один у Лос-Анджелесі, один у Сакраменто і два в Торонто). Інша п’ятірка «переможців» була під «жорстким дахом» – два в Сан-Франциско і три в Лос-Анджелесі.

Каліфорнія потихеньку продовжує повертатися до кіно театрального життя, хоча приблизно 76 відсотків кінотеатрів під дахом залишаються закритими, включаючи Лос-Анджелес. Проте, вісім з десяти кращих за зборами театрів на ці вихідні базувалися в Каліфорнії.

На міжнародному рівні Тенет збирав у ці вихідні близько 11,5 мільйонів доларів, а всього за кордоном – 262 мільйони доларів. Провідним ринком (за межами Північної Америки) є Японія з ще 2,5 мільйонами доларів у третьому уікенді, що всього на 18 відсотків менше, ніж у минулі вихідні. Падіння зборів на основних ринках знову було значним, включаючи Великобританію (зниження на 4 відсотки), Австралію (зниження на 8 відсотків), Південну Корею (зниження на 8 відсотків), Японію (зниження на 18 відсотків), Німеччину (зниження на 24 відсотки), Францію (зниження на 25 відсотків), Мексику (зниження на 26 відсотків) і Італія (зниження на 39 відсотків).

Великоформатні театри IMAX додали за ці вихідні ще 1,4 мільйона доларів на міжнародних ринках, в результаті чого загальний обсяг зборів IMAX за кордоном склав 29,3 мільйона доларів. Це становить 11 відсотків від загальних міжнародних касових зборів.

Кумедний факт: Зараз Тенет є найкасовішим іноземним фільмом в Естонії – 1,2 мільйона доларів, де частково і був знятий фільм. Тенет також став найкасовішим фільмом Крістофера Нолана в Україні, Єгипті, Катарі, Саудівській Аравії та В’єтнамі. На цьому тижні фільм вийде в Болівії, Коста-Ріці і Нікарагуа.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...