3 собаки-актора, яких ми любимо

Нарешті цей час настав і кінотеатри починають відкриватися, з усіма обмеженнями, але все-таки це сталося! І на екранах потихеньку, неквапливо, але починають з’являтися абсолютно нові картини, а не тільки повтори і VOD-релізи.

Одним з таких фільмів виявився сімейна пригодницька стрічка “Лессі. Повернення додому “- нова версія легендарної історії про найвідомішу собаку породи коллі в світовому кіно. Чим не привід згадати 3 найяскравіших акторів-собак в історії кінематографу?

Лессі, а насправді – Пел

Лесси
Лесси

Вже так історично склалося, що дівчинку “Лессі” завжди грали кобелі. І першим цю роль виконав пес по кличці Пел.

Пел ні “актором”, та що вже, він і слухняним вихованцем не був. Ганявся за транспортом, особливо за першими мотоциклами, і не переставав гавкати. Так і опинився у тренера Реда Везервакса, який зміг впоратися з гавкотом, але не з трюкацтво і швидкістю Пела. У той же час, студія MGM в 1940-х роках здійснювала невелику “кінореволюції” – працювала над першим великим релізом з категорії “кіно про милих тварин”. Везервакс був запрошений головним тренером і взяв Пела в якості дублера, але харизматичний коллі всіх зачарував і отримав першу велику роль в кіно. Знайшов і спільну мову з акторським складом, в тому числі і з чарівною юною Елізабет Тейлор, для якої перший “Лессі. Повернення додому “став кинодебютом, як і для Пела. Всього чотирилапий актор зіграв у шести фільмах про Лессі і двох серіалах, а десять поколінь його нащадків грають роль Лессі й досі. У тому числі і в новій кіноверсії книги Еріка Найта “Лессі. Повернення додому”. До слова, саме “Лессі” і прогавкав, бігаючи за мотоциклами, дорогу іншим собакам у великому кіно. За що персонаж і має  власну зірку на Голлівудській Алеї Слави.

Джек, в реальному житті – Уггі

Джек
Джек

“Артист” Мішеля Хазанавічуса відомий не тільки своїми численними “Оскарами“, статусом одного з найбільш атмосферних фільмів 21-го століття, але і неймовірно привабливим кращим другом головного героя на прізвисько Джек.

Пса зіграв малюк Уггі – джек-рассел-тер’єр родом з Флориди, пошук якого зайняв, мабуть, більше часу, ніж знадобилося для вибору більшості акторів-людей в “Артисті”. Гаразд, можливо ми тут перебільшили, адже Хазанавічус з самого спочатку хотів знімати Жана Дюжарден і Береніс Бежо в головних ролях, та загальна думка зрозуміла.

Будучи щеням, Уггі також здавався некерованим, немов Пел свого часу, коли, на щастя, до її виховання приєднався успішний дресирувальник. Десять років по тому він стане першим собакою, який залишив відбиток своїх лап біля Китайського театру в Лос-Анджелеса, до цього такої честі удостоїлися лише кінозірки. За фактом він нею і став, і в кінцевому підсумку потрапив на сцену під час  церемонії вручення премії “Оскар”, коли його колега Жан Дюжарден прийняв свою нагороду за кращу чоловічу роль. Також Уггі зіграв у фільмі “Води слонам!” в тому ж 2011-му.

У 2015-му році Уггі не стало. І так, навіть мемуари видані  від імені відомого пса – “Уггі, моя розповідь”. Ми не здивовані.

Той самий Бетховен – Кріс

Бетховен
Бетховен

Ми не можемо не помітити загальній схожості: і знову перед нами історія знаменитої собаки, яка була вкрай норовливої і непокірної. Сенбернар Кріс, який зіграв у перших двох частинах сімейної комедії “Бетховен”, був справжньою “дівою” поки до нього не знайшли правильний підхід. Знайома історія. А що тут такого, скажете ви? Адже і людські актори – цілком собі “діви” зі складними характерами. і ми з вами згодні. Різниця в тому – що при правильному тренуванні Кріс став справжнісінькою душкою. Навіть один з найскладніших і похмурих голлівудських акторів Чарльз Гродін, який зіграв батька сімейства Ньютонов до якого потрапляє норовливий, але такий привабливий Бетховен, полюбив пса від усієї душі. І коли між тренером Кріса і продюсером стрічки стався фінансова конфлікт, Гродін встав на захист прав чарівного Кріса.

Після двох фільмів, Кріс пішов на спочинок, проживаючи в спокої свої дні і приймаючи численні запрошення на зйомки, які були безцеремонно відкинуті зі справжнісіньким завзятістю діви.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...