Лілі Коллінз: 5 сміливих ролей актриси до “Емілі у Парижі”

Чарівна та елегантна Лілі Коллінз – дочка відомого рок-музиканта Філа Коллінза й напрочуд цікава акторка. Починаючи з епізодів серіалів, адаптацій казок та романтичних комедій, вона впевнено обирає неординарні проєкти, ризикує та виграє. У цій статті ми поговоримо про 5 найцікавіших ролей Лілі Коллінз, до “Емілі в Парижі”.

Поза правилами

Коли одна голлівудська легенда знімає стрічку про інших голлівудських легенд – це вже варте перегляду. Великий актор та режисер Воррен Бітті (“Бонні і Клайд”, “Дік Трейсі”) зробив саме це: зняв фільм, що обертається навколо останніх років легендарного магната Говарда Г’юза та його кіностудії, що поєднує в собі реальні факти та художню вигадку.

На головну ролі починаючої акторки, яка розривається між голлівудськими правилами та власною набожністю, справжнім коханням та тимчасовим запамороченням, запросили Лілі Коллінз.

І не прогадали: класична врода Коллінз, разом з можливістю поєднати комедійний та драматичний аспект стрічки, – зробили її ідеальним вибором. За роль в “Поза правилами” Лілі Коллінз отримала номінацію на “Золотий глобус”. До фільму також додається плеяда зіркових акторів: Олден Еренрайк, Аннетт Бенінг, Таісса Фарміга, Меттью Бродерік, Алек Болдуін, та неймовірна атмосфера епохи “Золотого Голлівуду”.

До кісток

Для зйомок у  потужній драмеді Марні Ніксон “До кісток”, і без того тендітній акторці, довелось схуднути до абсолютно лякаючої ваги, бо Коллінз сміливо взялась за роль дівчини, яка страждає на анорексію.

Фільм дебютував на кінофестивалі в Санденсі та отримав високі оцінки критиків, які виділяли неймовірно сильний сценарій, що доречно поєднав дослідження характерів та мотивацій, розкрив не тільки образ головної героїні, а й оточуючих її близьких, і навіть, –  знайшов життєвий гумор в найскладніших ситуаціях.

До речі, доктора героїні Лілі Коллінз зіграв Кіану Рівз і зробив цей образ напрочуд яскравим та детальним, незважаючи на обмежений час на екрані. Стрічку на кінофестивалі викупив стрімінг-гігант “Netflix”, який останніми роками активно скуповує права на цікаве авторське кіно.

Окча

Ми готові посперечатись, та велика кількість глядачів дізнались про режисера Пон Джун Хо після феєрічного успіху тогорічних “Паразитів”, але талановитий південнокорейський автор успішно працює вже 20 років як на своїй Батьківщині, так і у світі.

Одна з його англомовних картин – абсолютно нестандартна “Окча”, – стала учасницею офіційної конкурсної програми Каннського кінофестивалю у 2017 році. І Лілі Коллінз дісталась роль учасниці еко-угруповання, яке точно не сповідує миролюбну методику у своїх акцій.

Акторка вкотре стала частиною неймовірного акторського складу: Тільда Свінтон, Джейк Джилленхол, Пол Дано та юна Ан Сіо Хен, яка виконала головну роль юної Міджи, що намагається врятувати свого друга. До речі, співропродюсерами стрічки виступили Тільда Свінтон та Бред Пітт.  А для шанувальників Лілі Коллінз такий образ став стовідсотково несподіваним та поповнив яскраву фільмографію акторки.

Звабливий, поганий, злий

У динамічному судовому трилері розповідається одна з найцікавіших кримінальних історій Сполучений Штатів – справа Теда Банді,  – про чарівного молодого чоловіка, який виявився  одним з найстрашніших серійних вбивць ХХ-го століття.

Ніхто не очікував побачити в такій ролі Зака Ефрона, але виявилося, що саме це кастингове рішення не просто привернуло увагу до стрічки, а й послужило напрочуд вдалим художнім інструментом. Зараз всі пам’ятають жертв Банді та забувають про його вроду, харизму та армію шанувальниць.

Лілі Коллінз зіграла реальну жінку – Ліз Кендалл, красуню-студентку та мати-одиначку, з якою знайомиться Тед Банді і навіть починає будувати родину, і яка навіть не здогадується, що кохана людина – справжній монстр. Також у фільми зіграли Джон Малкович, Джим Парсонс, Кая Скоделаріо. Стрічка дебютувала в рамках кінофестивалю в Санденсі.

Темний спадок

Психологічний трилер розповідає про впливову нью-йоркську родину: батько – фінансист, дочка – прокурор, син – політик, а мати сімейства залучена безпосередньо в роботу як сімейного бізнесу, так і в чергову передвиборчу кампанію свого сина. І раптом, в самому розквіті сил, помирає патріарх сімейства і залишає персональний пакунок для своєї дочки.

Саме цю роль грає Лілі Коллінз, сина-політика – Чейс Кроуфорд, а матріарха сімейства – Конні Нільсен.  А відомий комік, актор та сценарист Саймон Пегг – зіграв свого роду “спадок” для своєї дочки:  загадкову людину, яку роками утримував у неволі голова клана. І “Темний спадок” дарує один з найяскравіших і незвичайних образів Саймона Пегга.

В свою чергу, героїня Коллінз, яка все життя йшла наперекір волі заможних та впливових батьків, – вимушена рятувати родину та дізнатись про всі її таємниці. Стрічка була відібрана для цьогорічного фестивалю Трайбека та буде доступна на цифрових платформах з 22-го травня.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...