«Золотий глобус» приніс золото каси

У нашому минулому огляді касових зборів ми передбачали, що перемоги на «Золотому Глобусі-2020», які були вручені 5 січня на церемонії, яку дивилися близько півмільярда людей у ​​всьому світі, вплинуть позитивно на касові збори. І ось що отримала «Золотий Глобус», як кращий фільм-драма, військова епопея «1917» режисера Сема Мендеса, (який отримав «Золотий Глобус» як кращий режисер) про Першу світову війну, перемогла в свій перший вікенд широкого прокату з 36,5 мільйона доларів. Ця сума була зібрана з 3434 екранів в Північній Америці (США і Канада спільно). Включаючи збори в обмеженому прокаті до цього, «домашній» рахунок після цього вікенду склав 39,2 мільйона доларів. А передбачали, в кращому випадку, 20-25 мільйонів.

За кордоном «1917» заробив $ 21,1мілліона в перших 30 країнах і $ 60,4 млн по всьому світу. Великобританія лідирувала із зірковими 9,5 мільйонами доларів, що зрозуміло, враховуючи, що картина про британських солдатів тієї жахливої ​​війни.

Реальна війна режисера Мендеса вирвала касову корону у «Зоряних воєн: Скайуокер. Схід» (Star Wars: The Rise of Skywalker), які врешті-решт зглянулися до другого місця в свій четвертий вікенд з 15 мільйонами доларів. Тепер фільм готується приєднатися до клубу мільярдерів з $989,6 мільйона глобальних зборів.

«Джуманджі-2» пішов з 14 мільйонами доларів в свій п’ятий вікенд і досяг «домашніх» зборів у розмірі 257,1 мільйона доларів і 414 мільйонів доларів за кордоном, включаючи 22,6 мільйона доларів за ці вихідні. Глобальний збір таким чином досяг $ 671,1 мільйона.

З помітних фільмів, що претендують на призи, «Маленькі жінки» (Little Women), що зайняли шосте місце з $ 7,7 мільйона, досягли «домашнього» збору в розмірі $ 74 мільйонів. А по всьому світу картина подолала позначку в 100 мільйонів доларів, з них 33,2 мільйона доларів за межами Північної Америки.

Великим розчаруванням серед новинок цього вікенду став фантастичний трилер “Під водою” (Underwater) з Крістін Стюарт у головній ролі, що коштував у виробництві 50 мільйонів доларів. Фільм дебютував приблизно з $ 7 мільйонами в Північній Америці, а за кордоном заробив тільки $ 7,1 мільйона в 22 країнах. Глобальний збір вкрай малий для такого жанру – $ 14,1 мільйона.

Цікаво, що критики серйозних кінематографічних видань були непоганої думки про картину, навіть порівнюючи її з «Чужим», класиком жанру. Мовляв, «Під водою» – це підводний еквівалент космічного «Чужого». Хвалили спецефекти. Але в цілому, як бачите, ефект від картини був невеликий, незважаючи на певну популярність Крістін Стюарт. Це її, на жаль, другий провал у жанрі екшн після нової версії «Ангелів Чарлі».

Мультик «Холодне серце 2» (Frozen 2), який посів дев’яте місце за результатами вікенду, проте закінчив вихідні з $ 1,371 мільярда глобально і став по касі фільмом № 11 усіх часів.

І останнє: «Король помер! Хай живе король!». Говоріть, кінематограф помер під натиском телебачення? Помиляєтеся! 2019 рік виявився рекордним за світовими касовими зборами, що склав більше 42 мільярдів доларів.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...