Номінації допомогли

Як і слід було очікувати, номінації на «Золотий Глобус», церемонія нагородження якими відбулася саме в неділю 5 січня, вплинули на касові збори деяких фільмів, зокрема на картини «Маленькі жінки» (Little Women) і «Дістати ножі» (Knives Оut ). Про конкретні цифри нижче. Поки ж скажемо, що цікаво буде подивитися, як вплинуть на касу фільмів вже не номінації, а перемоги. Але це побачимо тільки в наступний уїк-енд.

Фільм жахів від студії Sony «Прокляття» (The Grudge) – перший новий північноамериканський реліз 2020 року – зібрав загалом близько 11,3 мільйона доларів в Північній Америці (США і Канада спільно). Ще одне підтвердження того, що сиквели, рімейки і так звані «перезавантаження», яким і є фільм, з кожним роком все більше втрачають касову привабливість. Ця «перезавантаження» фільму жахів з заборонним рейтингом R явно не підійшла для репертура свят і шкільних канікул.

«Зоряні війни: Скайуокер. Схід »(Star Wars. Episode IX: The Rise of Skywalker) залишилися переможцями в свій третій уїк-енд з 33,7 мільйона доларів. Загальний «домашній» збір досяг 450,8 мільйона на сьогоднішній день. Блокбастер також зайняв перше місце за межами Північної Америки з додатковими 50,5 мільйона для загального рахунку тут в 468 мільйонів і 918,8 мільйона доларів у всьому світі.

«Джуманджі: Новий рівень» (Jumanji: Next level) не дуже відстав від «Скайуокера», зібравши непогані 26,5 мільйона доларів у свій четвертий вікенд, довівши північноамериканські збори до 236,2 мільйона доларів, посівши друге місце і обійшовши «Маленьких жінок », які посіли третє місце з 13,6 мільйона, після зниження зборів на 19%, порівнюючи з перший уїк-ендом. «Маленькі жінки» закінчили неділю з загальним обсягом «домашніх» зборів у 60 мільйонів доларів. А за кордоном фільм зібрав 9,6 мільйона всього в шести країнах. На цьому ранньому етапі зарубіжні збори склали 20,4 мільйона і 80,4 мільйона глобально.

«Холодне серце 2» (Frozen 2) від Walt Disney Animation, зібрав ще 11,3 мільйона доларів в Північній Америці і 42,4 мільйона за кордоном і став найкасовішим анімаційним фільмом всіх часів з 1,325 мільярда доларів зборів у всьому світі.

Несподіваний хіт «Дістати ножі», який був номінований на «Золотий Глобус» в декількох категоріях, втратив всього лише 9 відсотків в свої шості вихідні, довівши своїми 9 мільйонами доларів за вікенд до вельми приємних «домашніх» 130,3 мільйона доларів і 247, 5 мільйона доларів у всьому світі, в тому числі 28,1 мільйона доларів в Китаї. Очікується, що збори на внутрішньому ринку виростуть щонайменше до 150 мільйонів доларів США.

Незважаючи на те, що фільм не входив в гонку за «Золотий Глобус», картина «Неограновані коштовності» (Uncut Gems) студії A24 продовжувала лукаво посміхатися після того, як зайняла 8-е місце при порівняно обмеженому прокаті з 7,8 мільйона доларів при загальному обсязі внутрішніх зборів в 36,8 мільйона. Драма з Адамом Сендлером у головній ролі знаходиться на шляху до того, щоб стати найкасовішим титулом в історії порівняно нової «незалежної» студії А24.

У спеціалізованому прокаті кіноепопея «1917» (студій Universal та Amblin) тільки що удостоєного королевою Великобританії лицарського звання британського режисера Сема Мендеса про Першу світову війну, показала кращий середній збір на один екран – 53636 доларів. Фільм, який ішов в чотирьох кінотеатрах після Різдва, буде розширено в прокаті на всю Північну Америку на наступному тижні. Те, що картина отримала «Золотий Глобус» як кращий фільм-драма, а Сем Мендес як кращий режисер, напевно посприяє касовими зборами.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...