Входить «Анна». Вона зблідла

Літо, літо… В кіно воно належить студії Disney. «Історія іграшок 4» (Toy Story 4) набрала в 37 країнах за межами Північної Америки (США і Канада спільно) солідні 120 мільйонів доларів, а «Аладдін» подолав рубіж зборів у 800 мільйонів доларів, досягнувши 810,1 мільйона, з яких 522 мільйона доларів були отримані за межами Північної Америки. Ремейк анімаційної класики Діснея з живими акторами в ці вихідні зібрав ще 32,9 мільйона доларів у 55 країнах.

«Дісней» своїми четвертими «Іграшками» затьмарив конкуренцію і в Північній Америці, зібравши 118 мільйонів доларів у перший уїкенд і довівши глобальний старт фільму до 238 мільйонів доларів.

За межами США і Канади «Історія іграшок 4» показала кращий результат у Мексиці, де заробила 23,4 мільйона доларів, що стало тут третім в історії рекордним уїк-ендом. Далі йдуть Великобританія з 15 мільйонами доларів, Китай з 13,4 мільйонами доларів (що набагато нижче очікувань) і Бразилія з 9,6 мільйонами доларів.

У зарубіжних зборах студія Sony відстає від «Діснея» зі своїми «Людьми в чорному: Інтернешнл» (Men in Black: International/MIB4). Четверта серія «MIB» принесла ще 30,2 мільйона доларів у ці вихідні, в результаті чого її закордонні доходи склали 129,4 мільйона. У всьому світі ця анти-науково-фантастично-комедійна пригода принесла поки що всього 182,1 мільйона доларів. Серед основних «постачальників грошей» – Китай (5,8 мільйона доларів) і Росія (1,6 мільйона), що замало для цих країн.

«Таємне життя домашніх тварин 2» (The Secret Life of Pets 2) від студій Universal і Illumination не стала винятком у конкуренції з «Діснеєм». Цими вихідними мультиплікаційний фільм зібрав лише 10 мільйонів доларів у 42 країнах, в результаті чого його глобальна виручка досягла лише 194 мільйонів доларів. Дуже сумнівно, що друга частина наблизиться до рівня касових зборів першої Карини, яка завершила свій прокатний похід з феноменальними 875 мільйонами доларів.

Серед «домашніх» дебютантів на другому місці була страшилка «Дитячі ігри» (Child’s Play), ремейк фільму 1988 року про грізну ляльку на ім’я Чакі. Картина відкрилася з 14 мільйонами доларів із 3007 екранів, не цілком виправдавши очікування. Але і не сильно розчарувавши.

У свій п’ятий вікенд в Америці вже згаданий диснеївський «Аладдін» посів третє місце з 12,2 мільйонами доларів.

На закінчення про фільм, який навіть не увійшов до десятки цього вікенду, але заслуговує декількох слів з двох причин. Перша – це черговий великий касовий провал колись популярного і касово надійного французького режисера Люка Бессона, (колишнього чоловіка нашої співвітчизниці, кінозірки Голлівуду Міли Йовович). Я говорю про новий фільм Бессона «Анна» (Anna), який зібрав лише 3,5 мільйона доларів у 2114 кінозалах США і Канади. Це найгірший результат у довгій і місцями успішній кар’єрі Бессона.

Друга причина – це «російський елемент» картини, який не тільки є в змісті екшен-фільму про жінку супер-кілера. Головну роль цієї самої Анни грає росіянка за походженням (народилася в Магадані) супер-модель Саша Лусс. У картині також знімалася лауреат «Золотого Глобуса» британська актриса російського походження леді Хеллен Міррен (по батькові Міронова). Цей фільм, на жаль, для неї виявився найнижчим за касовими зборами. У картині також було зайнято багато російських акторів, мені, чесно кажучи, невідомих.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як зіпсувати секс: що не можна робити відразу після близькості

Психологи розповідають, які дії після сексу можуть негативно вплинути на ваші стосунки. Дізнайтеся, чого варто уникати, щоб зберегти близькість та порозуміння з партнером, щоб він...

Святковий стіл на Новий рік 2025: основні страви та алкоголь

Новий рік — це не тільки чарівний час для зустрічей з рідними та близькими, а й чудова нагода накрити багатий святковий стіл. У 2025 році...

У чому зустрічати 2025: стильні поради та ідеї для Нового року змії

Новий 2025 пройде під заступництвом Зеленої Дерев'яної Змії, що робить вибір святкового вбрання особливо важливим для залучення удачі та благополуччя. Змія символізує мудрість, елегантність та...

Опубліковані найкрасивіші автографи зірок

Нам здається, що знамениті люди, ба навіть - легенди, все роблять по-особливому. У деяких випадках це дійсно так. Але підпис - така звичайна річ для...