Ума Турман: 10 кращих фільмів актриси

Ума Турман з’явилася на світ 29 квітня 1970 року в Бостоні. Кінокар’єра Уми Турман починалася з епізодів у другосортних картинах. Актриса прославилася завдяки співпраці з Квентіном Тарантіно в картинах «Кримінальне чтиво» і «Убити Білла».

Пізніше Ума з радістю попрацював з іншим культовим режисером сучасності, Ларсом фон Трієра, зігравши невелику роль «жінки на межі нервового зриву» в його еротичній драмі «Німфоманка». У 2018 році на Канському кінофестивалі була представлена ​​нова картина Ларса фон Трієра «Будинок, який побудував Джек» за участю Уми Турман.

Небезпечні зв’язки (1988)

Події розгортаються у Франції XVIII століття, в епоху надмірностей і загальної розбещеності. Джон Малкович і Глен Клоуз майстерно зіграли збочених, жорстоких і безпринципних віконта Себастьяна Вальмона і Маркіза де Мертей.

Уклавши диявольський союз, вони задумали жорстоку, повну інтриг і розбитих сердець гру, із задоволенням спостерігаючи, як їхні жертви духовно падають і втрачають всі свої моральні цінності.

Дженніфер вісім (1992)

Поліцейський з Лос-Анджелеса Джон Берлін приїхав на запрошення колеги в невелике містечко з’ясувати обставини нерозкритої справи про маніяка-вбивцю. Джону вдається вийти на важливого свідка, сліпу молоду дівчину Гелену Робертсон. Вона може стати восьмою жертвою невідомого злочинця.

Знедолені (1998)

Фільм, знятий за мотивами роману Віктора Гюго, оповідає про складному часу, коли Франція стояла на порозі революції. Ума Турман виконала роль Фантіни – жінки, яка втрачає все в своєму житті і невблаганно падає в прірву.

Кримінальне чтиво (1994)

Кінопроривом актриси стало «Кримінальне чтиво». Фільм розповідає про двох гангстерів Джулса і Вінсента, які у вільний від розборок і вибивання грошей час проводять в філософських бесідах. Головні герої працюють на кримінального авторитета Марселласа Уоллеса.

Картина отримала «Золоту пальмову гілку» Каннського кінофестивалю (1994), премію «Оскар» за кращий сценарій (1995), а також нагороду MTV Movie Awards в номінації «Кращий фільм». За роль нудьгуючої дамочки Ума Турман була номінована на «Оскар». Але заповітну статуетку не отримала.

Убити Білла (2003)

Ще одна спільна робота Уми Турман і Квентіна Тарантіно – яскравий, ексцентричний, часом жорстокий фільм, що розповідає про криваву вендету головної героїні Нареченої у виконанні актриси.

Квентін знову хотів бачити в головній ролі виключно Уму. Зйомки фільму підбудовувалися під неї. Робота над картиною почалася значно пізніше через вагітність музи режисера.

Мій кращий коханець (2005)

Фільм розповідає про стосунки 37-річної Рафі, що живе в Нью-Йорку та 23-річного художника Девіда. Жінку бентежить істотна різниця у віці і вона ділиться цими переживаннями зі своїм психотерапевтом Лізою.

Лікар повністю підтримує нове захоплення Рафі, радить просто піддатися почуттям та намагатися отримати задоволення від ситуації, що склалася. Проте думка Лізи різко змінюється, коли вона дізнається хто є коханим її клієнтки.

Все життя перед очима (2007)

Ума Турман грає дівчину на ім’я Діана, яка вижила після масового вбивства в американському коледжі. Діана виросла, стала звичайною домогосподаркою, однак їй не дає спокійно жити подія, що трапилася з її подругою Морін в день перестрілки.

Милий друг (2012)

В екранізації відомого роману Гі де Мопассана «Милий друг» Умі дісталася роль Мадлен Форестьє – дружини благодійника головного героя Жоржа Дюруа.

Вона влаштовує бідного солдата Жоржа працювати до редакції чоловіка. І, маючи талант до письменництва, активно допомагає новому коханцеві вести його колонку.

Вона впливова, владна і розумна. В їх з союзі з Дюруа до певного моменту вона займає провідну роль.

Німфоманка (2013)

Пікантний, провокаційний фільм, який наробив чимало шуму у всьому світі. Ума Турман виконала незначну роль героїні з ім’ям міс Ейч, але не поміченою глядачами не залишилася.

За кадром актриса зізналася: «Коли я прочитала сценарій – відразу загорілася ідеєю фільму, незважаючи на те, що мені не потрібно було займатися сексом перед камерами. Між іншим, я дуже шкодую про це, це був би неймовірний досвід!».

Nymphomaniac (2013)

Шеф Адам Джонс (2015)

У 2015 році Ума Турман зіграла епізодичну роль в ресторанній комедії «Шеф Адам Джонс». Головну роль кухаря, який зазнав фіаско в професії, виконав Бредлі Купер.

Адам Джонс звик до того, що підлеглі беззаперечно слухаються його. А шефи інших ресторанів захоплюються ним. Можливо, тому він перестав докладати зусиль, щоб утриматися на піку кар’єри.

Непомітно для самого себе він позбувся всього. Тепер, маючи величезний досвід і бажання повернутися у професію, Джонс їде в Лондон, щоб відкрити свій ресторан.

ЧИТАТИ ЩЕ

Як досягти успіху: 10 надихаючих фільмів

Фільми про людей, які заробили мільйони, підкорили країни і досягли найвищих результатів у своїй справі. Ідеальне кіно для тих, хто шукає натхнення і потребує мотивації. Гра...

29 речей, які варто спробувати, щоб урізноманітнити секс

Коли йдеться про відносини, важлива їх частина – це експерименти та нові враження, які допомагають парам підтримувати пристрасть та інтерес один до одного. Секс –...

Фільми про осінь: 10 романтичних мелодрам

Романтичні мелодрами - жанр кіно, який ідеально личить осені. Ми підібрали для вас 10 романтичних мелодрам, які прикрасять ваші осінні вечори та зігріють краще за...

10 найкращих фільмів Скарлетт Йоханссон

Скарлетт Йоханссон — одна з найталановитіших та харизматичних акторок сучасності, чия кар'єра охоплює понад два десятиліття. З моменту свого дебюту вона зіграла в найрізноманітніших фільмах,...